Valentin napi projekt példánk

Előkészítési fázis:

Először is nézzük meg, hogy a Másik fél minek örülne:
Másodszor pedig, hogy Én minek örülnék:

Mindkettő függ a személyiségünktől. Minden ember más, teljesen eltérő gondolkodás, eltérő értékrend, de valami közös kell, hogy legyen bennünk, mert egymásra találtunk.
De attól se ijedjünk meg, ha szinglik vagyunk, mert önmagunknak is okozhatunk örömet. Attól még, hogy nincs kivel „valentinozni”, attól még szervezhetünk egy jó kis projektet magunknak, legalább a boldogság hormonok termelődnek, és az egészség-, mentális projektünket is kielégítettük.

Lehet például: közös mozi, fotózás, vacsora, séta, wellness, masszázs, romantikus esti filmezés otthon édes kettesben. De a határ a csillagos ég és a fantáziád. Lehet, hogy Te valami extrémebb dolgot találnál ki. 🙂

Keressük meg a közös pontot! Aminek mindketten örülnénk, vagy legalábbis feltételezzük, hogy a másiknak is tetszeni fog az ötlet.
Ha sikerült megtalálni mi az, akkor nézzük meg:

 • Mennyit szánunk rá? Belefér-e a keretbe?
 • Egyedül végre tudom hajtani vagy szükség van hozzá más emberre is?
 • Tárgyi eszköz kell hozzá, ha igen, könnyen beszerezhető-e?
 • Milyen minőségben szeretném ezt kivitelezni?
 • Mennyi időm van rá, beleférek-e még?
 • Milyen feladatok szükségesek a végrehajtáshoz?
 • Van-e benne kockázat?

Ha összegezzük a válaszokat és nem találunk benne kritikus részt, tehát összességében úgy látjuk, hogy megvalósítható, akkor kezdhetjük a részletes tervezést.

Tervezési fázis:

 • Mit kell pontosan, honnan, mennyiért beszereznünk a meglepetéshez? Pl: virág…
 • Ha más emberre is szükség van, akkor őt is be kell vonni. Nagyobb projekt esetén például vacsora helyszínre hegedűs, vagy közös fotózáshoz fotós szükséges. Ahol már gyerek van, ott mérlegelni kell, hogy ők is részt vesznek-e a projektben vagy sem. Ha nem, akkor ki fog rájuk vigyázni…stb.
 • A minőség tervezésénél: kiöltözős stílus vagy hétköznapi. Sírjon a boldogságtól a másik fél vagy szimplán kapjak érte egy puszit. Nyílván ehhez mérten kell szervezni a meglepetést.
 • Időben szükséges lefoglalni a helyszínt, ahol szeretnénk megvalósítani a projektünket. Például legyen szó a szobáról vagy a vacsora asztalról.
 • A kockázatokat hogyan tudom kezelni.

Ha minden pontosan, részletesen el van tervezve, akkor jöhet a nagy pillanat, azaz a megvalósítás ideje. Viszont az is lehet, hogy időközben rájöttünk, ez mégsem az a projekt, amit szeretnénk, hanem valami más jutott az eszünkbe. Nem probléma, újra kell tervezni.

Ellenőrzési fázis:

Amit igazából folyamatosan csinálhatunk, sőt csinálnunk kell az nem más, mint a folyamatos ellenőrzés. Az előkészítéstől kezdve a zárásig.

Megvalósítási fázis:

Időben kezdjünk el aznap készülődni. Először ha szükséges, akkor menjünk el az eszközökért (virág, torta, ruha stb.), majd megfelelően öltözzünk fel. A találkozás pillanatától pedig már szerintem tudod, mit kell tenned a tervnek megfelelően.
Ne feledd, ha valami nem úgy sikerül, ahogy tervezted, gyorsan módosíts rajta, és ne félj újfent belevágni. Néha a spontán dolgok is tökéletesek tudnak lenni.

Zárási fázis:

Ha újra egyedül vagyunk és vége a közös „valentinozásnak”, akkor átgondolhatjuk, hogy elértük-e a célunkat. Hogy sikerült a projektünk? Meg vagyunk-e vele elégedve, vagy esetleg van-e olyan pont benne, amit jobban csinálhattunk volna? Összességében sikeresen zárult, vagy kudarcként éltük meg?

infoblokk