Mit is nevezünk missziónak?

2019.08.12. / PLM

A misszió latin eredetű szó (missio), jelentése: küldés, küldetés. Bár a misszió elsősorban a kereszténységgel kapcsolatos fogalom, amely az evangélium és a keresztény hit terjesztését jelöli, ugyanakkor minden vallás tagjai kötelességüknek érzik, hogy hitüket és vallásgyakorlati formájukat megosszák másokkal, többnyire meggyőzés révén. A vallások más-más jelentőséget tulajdonítanak a missziónak. A világban a különféle vallások hívei között gyakran “harcok” folytak / folynak, és mindez Isten nevében. Számos vallás hívei (keresztény felekezetek és muszlimok) azt gondolják, hogy csak ők az igaz hit letéteményesei, az igazság képviselői, és az egész világnak az adott vallás követőjévé kellene válnia.

2019.08.12. 1.kép

(admin: az átlók – szerkesztési segédvonalak és nem elutasítást jelölnek!)

Mi a PLM (Project Life Management) csapattagjai – igaz mindannyiunknak van Hite, értékrendje – DE nem ebből vezetjük le a mondandónkat, tevékenységünket. Kutatásokkal, tudományos eredményekkel megalapozottan, érvekkel, ok-okozati kapcsolatokkal osztjuk meg a tudásunkat.

Sajnos sokan úgy gondolják, hogy sorsuk irányítása nem a saját kezükben van. Inkább csak sodródnak az árral, amelybe egyre inkább bele is törődnek. Egyre távolabb kerülnek álmaik, céljaink megvalósításától, ha egyáltalán vannak még.

Ezeket csak tovább fokozza az, hogy a „való világban” túl sok elvárásnak kell megfelelnünk, melyeket nehezen tudunk összeegyeztetni, melyeknek egyre kevésbé tudunk megfelelni. Ebben a „küzdelemben” egyre inkább egyedül lévőnek, magányosnak érezzük magunkat.

Vágyakozva tekintünk a mások által megosztott, illetve sugallt sikeres életvitelre. Ennek hatására saját életünket egyre inkább üresnek, sikertelennek érezzük, ami önértékelésünk, önbizalmunk csökkenését eredményezi.

A Project Life Management (PLM), tudatos életvezetés alap célja, hogy a benne résztvevők/alkalmazók, emeljék tudatos szintre életvezetésüket és valósítsák meg céljaikat!

 

ISTVÁN

Project Life Management csapattagja

Tetszett a cikkünk? Oszd meg másokkal is!

Ha nem szeretnél lemaradni naponta posztolt cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre és mi egyben kiküldjük e-mail címedre a heti témában megjelent összes cikket!

Megismertem és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót és az Adatvédelmi nyilatkozatot.

infoblokk