Fő Célok

2019.08.08. / PLM

Adott a felismerés, a Project Life Management (PLM) rendszere megalkotva, kidolgozva, így a célok meghatározásához – remélem egyetértetek – előbb körül kell nézni, hogy hol vagyunk most. Milyen a társadalmi közeg, mely csoportok számára lenne szükség, igény erre a tudásra, hogyan lehet eljuttatni hozzájuk az információt a lehetőségről, a tartalomról, ki kell alakítani a stratégiát. Közben építeni kell a kapcsolatokat, a csapatot, akik növelik a hatékonyságot és nem utolsó sorban – biztosítani a működés feltételeit.

Több síkon, több területen, egyidőben, számos érintettel – ez is egy összetett projekt.

2019.08.08. kép

És a Te projekted, hogy áll? 🙂

A Project Life Management (PLM) program megálmodója és vezetője, Lakatosné Dr. Szuhai Györgyi, az alábbiakban fogalmazta meg a célokat:

“… Meggyőződésem, hogy ha projektszemléletben élnénk mindennapjainkat – már kicsi gyermekkorunktól kezdve elsajátítanánk a sikerorientált projektszemléletet; a tervezés, megvalósítás, ellenőrzés és újratervezés lépéseit – egy sokkal kiszámíthatóbb, a magánéleti és üzleti sikerek harmonikus összhangjának elérését ösztönző légkört teremthetnénk magunk körül.”

A cél a projektszemlélet, a tudatosságra nevelés beépítése a közoktatásba az oktatási rendszer minden szintjén, hiszen eltérő oktatási anyag átadása szükséges a gyermekeknek, a fiatal és az érett felnőtteknek.

Minden szinten a korosztály képességeinek megfelelő minőségben és mélységben szükséges az ismeretek átadása. Míg az általános iskolás gyermeknél a prioritás a kudarcélmények helyes feldolgozásán, az egészséges önkép és önbizalom, rendszerszemlélet kialakításán van. A középiskolában már mélyebb, részletesebb tudás szükséges a kockázatkezelés, a válságmenedzsment vagy a pénzügyi tudatosság, illetve olyan kompetenciák átadása a cél, amelyek a munkaerőpiaci integrálódást segítik elő.

Azáltal, hogy gyermekeink megtanulnak tudatosan, következetesen élni, elindítanak magukban egy olyan öngerjesztő folyamatot, melynek eredményeképpen sokkal kiegyensúlyozottabb és felelősségteljesebb felnőtt válhat belőlük.

 Megtanulják a reális célkitűzés, a jövőkép kialakításának fontosságát, megtanulnak helyesen kommunikálni, egy egészséges önbizalom birtokában megtanulják menedzselni önmagukat, kudarc esetén megtanulják a hibáikat építő jelleggel felhasználni a jövőben.

Úgy gondolom, ezek a célok már komoly társadalmi felelősségvállalást jelentenek.

 

ISTVÁN

Project Life Management csapattagja

Tetszett a cikkünk? Oszd meg másokkal is!

Ha nem szeretnél lemaradni naponta posztolt cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre és mi egyben kiküldjük e-mail címedre a heti témában megjelent összes cikket!

Megismertem és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót és az Adatvédelmi nyilatkozatot.

infoblokk