Akadémia

Hiszünk abban, hogy ha sorsunk, életünk irányítását a saját kezünkbe vesszük, akkor álmaink megvalósíthatók. Ebben a szellemben hoztuk létre a Project Life Management Akadémiát.

Gondoljunk bele, hogy mai rohanó, digitalizált világban egyre magányosabbá válunk, így felerősödött a szerepe és a hatása a közösségi médiának. Sokan szinte itt éljük az életünket, ezen keresztül tartjuk a kapcsolatokat másokkal, sőt sokszor már számunkra ez válik a meghatározó információ forrássá.

Vágyakozva tekintünk a mások által megosztott, illetve sugallt sikeres életvitelre. Ennek hatására saját életünket egyre inkább üresnek, sikertelennek érezzük, ami önértékelésünk, önbizalmunk csökkenését eredményezi.

Ezeket csak tovább fokozza az, hogy a „való világban” túl sok elvárásnak kell megfelelnünk, melyeket nehezen tudunk összeegyeztetni, melyeknek egyre kevésbé tudunk megfelelni. Ebben a „küzdelemben” egyre inkább egyedül, magányosnak érezzük magunkat.

Sajnos sokan úgy gondoljuk, hogy a sorsunk irányítása nem a saját kezünkben van. Inkább csak sodródunk az árral, amelybe egyre inkább bele is törődünk. Egyre távolabb kerülünk álmaink, céljaink megvalósításától, ha egyáltalán vannak még.

Annak érdekében, hogy ez ne így legyen, tudatosan kell gondolkodnunk és cselekednünk. Változtatnunk kell addigi hozzáállásunkon, gondolkodásmódunkon. Új ismeretekkel, képességekkel kell felvérteznünk magunkat, új szokásokat kell kialakítanunk. Összességében, tudatosan kell vezetni az életünket.

Ennek elősegítése érdekében dolgoztuk ki a Project Life Management Programot és hoztuk létre a Project Life Management Akadémiát.

Az Akadémián olyan képzéseket nyújtunk a változtatni akarók számára, melyek lehetővé teszik a szükséges szemléletmód és képességek elsajátítását.

Akadémai - PLM Program

A Project Life Management (PLM) Program egy innovatív program, melynek célja a projektszemlélet és a projektmenedzsment eszköztár alkalmazásának magánéleti tevékenységekre történő kiterjesztése.

A projektmenedzsment a gazdasági életben a kezdeti idegenkedés ellenére meghonosodott és bizonyította hasznosságát. A gazdasági projektek mára a hétköznapok megszokott gyakorlatává váltak. Bebizonyosodott, hogy a

gazdaság örökösen változó világában és a folyton mozgó piaci körülmények között megvalósítható a programkészítés, a tervezés, a folyamatok és erőforrások összerendezése, a kimenetek és az eredmények viszonylag pontos előrejelzése.

A PLM hitvallása, hogy a projektszemlélet magánéletben való alkalmazása, illetve a társadalom „tudatosságra nevelése” egy olyan teljes körű paradigmaváltás alapjait képezheti, melynek célja beépíteni a köztudatba egy olyan új gondolatmenetet, ami az eddigiektől eltérő perspektívából szemléli a hétköznapi ügymenetet, ezáltal új alapokra helyezi mindennapi életvitelünket.

A PLM programban résztvevők olyan szemléletmód és eszköztár birtokába jutnak, amely hatékonyan alkalmazható mind a magánéletben, mind pedig az üzleti életben.

Akadémia - Képzéseink

Képzéseink alapja a Project Life Management Program és a program keretében kiadott Tudatos Életvezetés című kézikönyv. Az Akadémia oktatói neves egyetemi tanárok, szakemberek, akik több évtizedes gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek.

A személyes igényekre való tekintettel kis létszámú, maximum 15 fős csoportokkal dolgozunk, így kiemelt figyelem jut minden résztvevőre, akik személyre szabott gyakorlati útmutatásokat kapnak az egyedi élethelyzeteikre.

Az első képzési program négy, egymásra épülő, de önállóan is elvégezhető modulból áll:

Önismeret

Célkitűzés 

Önmenedzselés 

Projektmenedzsment a magánéletben

Önismeret

Saját magunk megismerése elengedhetetlen a jó irányban történő élet-változtatáshoz.

A képzés során megismerjük önmagunk személyiség jellemzőit, kompetenciáinkat és készségeinket. Azonosításra kerülnek erősségeink, valamint a fejlesztendő területeink.

Célkitűzés

A képzés során elsajátítjuk a reális célok kitűzésének módszerét, lépéseit, megvalósításához vezető utak megtervezését és egy konkrét célkitűzéssel távozunk.

Önmenedzselés

Képesek leszünk a környezet folyamatos változásaihoz igazodni, egyedivé, fontossá, akár nélkülözhetetlenné válni a magánéletben és a munkaerőpiacon. Önmagunk menedzselése, egyben életünk vezetése. Magabiztos, sikeres és boldog élet megteremtéséhez elengedhetetlen az önmenedzselés.

Projektmenedzsment a magánéletben

Bemutatjuk a projektmenedzsment technikákat és eszközöket. Tervezéssel, szervezéssel és gondos kivitelezéssel hogyan lehet eredményesebben dolgozni, illetve kiegyensúlyozott, teljes és boldog magánéletet élni. Igazi tudatos gondolkodóvá válunk.

Akadémia -
Kiknek ajánljuk és miért?

Azoknak a fiatal útkeresőknek, akik a mai digitalizált világban egy olyan torzított világképnek próbálnak megfelelni, amelyben elmosódik a valóságos és a virtuális közötti határvonal.

Olyan gyermeknevelésből visszatérő édesanyáknak, akiknek a munkaerőpiacra való belépés, illetve visszatérés – a hiányzó kompetenciák, illetve a munka és a családi szerepek összehangolásának problémái miatt nehézséget okoz.

Ébredőknek és Feleszmélőknek, akik életfeladataik megvalósítása során elvesztek az irreális célkitűzések, a magas elvárások és a kudarcélmények okozta frusztráció útvesztőjében, akik a priorizálási

folyamat vonatkozásban nehézségekkel küzdenek, de úgy érzik nem késő új alapokra helyezni életük menedzselését.

Azoknak a „Bölcseknek”, akik számára fontos, hogy idősebb korban is minőségi életet éljenek, lépést tartsanak a fejlődő technika vívmányaival és olyan tudásbázist hagyjanak örökül, amely tudatosságra neveli a fiatal generációkat.

Mindazoknak akik egy egész életen át alkalmazható szemléletmódot, vezérfonalat szeretnének elsajátítani, akik szeretnék, hogy a családjuk harmóniában éljen, akiknek fontos a munka-magánélet egyensúlyának megteremtése, elégedettebbek, kiegyensúlyozottak szeretnének lenni.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓT KÉREK
JELENTKEZEM KÉPZÉSRE

Szeretne feliratkozni a hírlevelünkre?IgenNem

Megismertem és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót és az Adatvédelmi nyilatkozatot.

infoblokk