A közösség, mint misszió

2019.08.14. / PLM

A Project Life Management (PLM) missziójáról a tegnapi (2019.08.13.) cikkemben írtam, de mint tudjuk a célokat csak közösen, közösségben tudjuk hatékonyan elérni.

Véleményem szerint Közösségről több értelemben beszélhetünk, így biológiai értelemben az élőlények egy csoportjáról, társadalmi értelemben emberi közösségről, politikai értelemben pedig államközösségről. Az emberi közösség – az embereknél a családnál nagyobb, együtt élő, illetve szoros társas kapcsolatokat fenntartó csoportja.

A közösségre jellemző, hogy tagjai a magánéletüket önként megosztják egymással, tudásukkal, tapasztalataikkal segítik egymást, pénzüket és szabadidejüket a közösség javára fordítják.

2019.08.14. 1.kép

Általában nem nevezzük közösségnek az egyesületeket, a társadalmi szervezeteket és a politikai vagy társadalmi mozgalmakat, amelyek ugyan szintén sok önkéntes munkát igényelnek, de tagjaik elsősorban csak egy-egy konkrét tevékenységre, feladatra szövetkeznek. Ugyancsak nem hívjuk közösségnek azokat az egyházakat és politikai pártokat sem, amelyek a hivatásszerű, fizetett munkára épülnek.

A közösség kifejezést sokszor egyszerűen a szoros egység értelmében használjuk, például vagyonközösség, életközösség, nemzeti közösség.

 Mi olyan közösséget kívánunk építeni, amely számára fontos – a minden korosztály számára tanulható – Tudatos életvezetés tudás és eszköztára.

Fontos, de nem elegendő a közösségi oldalakon való jelenlét, mivel ezt a tudást csak személyes részvétellel, szervezett képzéseken, tanfolyamokon lehet elsajátítani, begyakorolni.

A foglalkozáson, a résztvevők megismerhetik önmagukat, helyes vagy helytelen beidegződéseiket, megtanulják rendszerben tervezni és végrehajtani az előttük álló feladatokat, döntéseiket megalapozott pénzügyi tudatossággal meghozni, ütemezni. Megismerhetik a digitális világ összetettségét, célirányos felhasználását, a közösségi médiában (Facebook, Instagram, Youtube, stb.) rejlő lehetőségeket és veszélyeket.

Ezért vagyunk nyitottak, más közösségek felé is, hiszen sok olyan csoporttal van kapcsolatunk illetve ismerünk, akik a maguk területén kiváló értékeket, célokat képviselnek. Így együttműködés közös “hatása” kumulálódhat.

Kedves Olvasó! Ön szerint, ki született azzal a tudással, hogy hogyan kell családot vezetni, pénzt kezelni, pályát választani, állást keresni, a bankját, befektetéseit, megtakarításait helyesen megválasztani vagy csak – egy lakásfelújítást megszervezni?

 

ISTVÁN

Project Life Management csapattagja

Tetszett a cikkünk? Oszd meg másokkal is!

Ha nem szeretnél lemaradni naponta posztolt cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre és mi egyben kiküldjük e-mail címedre a heti témában megjelent összes cikket!

Megismertem és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót és az Adatvédelmi nyilatkozatot.

infoblokk